Ons motto: Groot in kleinschaligheid

Op de mei leren leerlingen, leerkrachten en ouders van en met elkaar.
Op de mei leren leerlingen, leerkrachten en ouders van en met elkaar. Samendoen, samenwerken en samen leren. Een betrokken houding is voor de ontwikkeling van leerlingen belangrijk, zij willen graag laten zien wat ze geleerd hebben en waar zij trots op zijn. Dit zijn voor ons dan ook belangrijke drijfveren. Alleen door samenwerken, open communicatie, waarderen en stimuleren kunnen we deze betrokkenheid en trots bereiken.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om tegemoet te komen aan de drie basisbehoeften van kinderen.

Competentie

De kinderen krijgen werk op hun niveau en worden uitgedaagd om verder te komen.
Ze hebben het idee, dat ze hun werk aan kunnen, voelen zich daar competent in, hebben zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. De leerlingen krijgen vooral positieve feedback van de leerkrachten en andere leerlingen.

Relatie

Kinderen willen bij een groep horen, vinden het prettig als ze gezien en gewaardeerd worden. Ze luisteren naar andere kinderen, praten, ondersteunen en vertrouwen elkaar. Dit stimuleren wij door structureel groepsdoorbroken activiteiten te organiseren, zoals reken- en taalcircuits, creatieve circuits en tutorlezen.

Autonomie

Leerlingen leren zelfstandig te werken d.m.v. dag- en weektaken en de uitgestelde aandacht van de leerkracht. Eerst zelf proberen en doen en dan vragen. De kinderen hebben ruimte om zelf keuzes te maken.